Digitale kunstwerkdocumentatie

De ruime kunstwerkdocumentatie van het Rubenshuis vullen we ook digitaal aan. Deze kan je online consulteren en makkelijk doorzoeken. Je vindt er complete kunstwerkbeschrijvingen, herkomstinformatie en literatuurverwijzingen.

Digitale kunstwerkdocumentatie

Digitale aanvulling

Databank RKDimages is één van de belangrijkste digitale beeldverzamelingen van de Nederlandse en Vlaamse kunst van de late middeleeuwen tot op heden. Ook het Rubenshuis draagt bij aan deze realisatie van het RKD, het Nederlandse Instituut voor Kunstgeschiedenis. Het is een aanvulling op de analoge kunstwerkdocumentatie die je in onze bibliotheek vindt. Een bundeling van informatie over Vlaamse kunst van voor 1800. Met digitale afbeeldingen en gedigitaliseerde foto’s uit de analoge kunstwerkdocumentatie.

Projectmatige digitalisatie

De samenwerking met RKD is projectmatig. Zo registreerden we enkele jaren geleden digitale records rond Vlaamse landschapskunst uit de vroege 17de eeuw. En zijn we nu volop bezig aan de registratie van het project ‘Digitizing the Corpus Rubenianum Ludwig Burchard’. Je raadt het: het complete oeuvre van Rubens in RKDimagesA work in progress. Deze digitale kunstwerkbeschrijvingen kan je al raadplegen via het online Corpus

Nog meer onderzoek

Daarnaast is de databank RKDResearch een rijke bron voor kunsthistorisch onderzoek. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en activiteiten van het Rubenshuis? Abonneer je op de nieuwsbrief.
Inschrijven