Overslaan en naar de inhoud gaan
Rubens

Kalender

Hier vind je een overzicht van al onze activiteiten: concerten, rondleidingen, vakantieateliers, kleine of grotere evenementen en meer.

Wanneer
Of kies een periode

Occurrences filter for Recurring dates

Type activiteit
Studerende studenten in de Kolveniersstraat

Studeren in het Rubenshuis

Wil je studeren in een unieke setting? In Rubens' tijd was het Rubenshuis een plek voor leerlingen en studenten en dat is deze blokperiode niet anders. Van 16 mei t.e.m 30 juni stellen we in en rond het Rubenshuis studeerplekken ter beschikking voor ijverige studenten.

    dinsdag 16 mei 2023 tot vrijdag 30 juni 2023 van 8:45 tot 16:30
Pauserende studenten in de binnentuin

Studeernocturne

Samen studeren betekent ook samen zweten en samen ontspannen. Op donderdagavond 8 juni verwent het Rubenshuis 20 studenten tijdens een exclusieve studeernocturne. Jij zorgt voor je studiemateriaal, wij zorgen voor koffie, ontspanning en de juiste sfeer voor een perfect studieavondje! 

    donderdag 8 juni 2023 van 16:30 tot 22:00
Vrouw onderzoekt met vergrootglas

Beoordelingsdag

Heb jij nog een Rubens op zolder?

Voor de achtste keer kan u in het Rubenshuis naar een expertisedag voor kunstwerken komen. Mensen die vermoeden dat hun zolderschat misschien een meesterwerk is, krijgen er uitleg en duiding van enkele specialisten. Oude Europese schilderijen, tekeningen en gravures worden bestudeerd.

    donderdag 15 juni 2023 van 14:00 tot 17:00
Neptunus_en_Amphirite_Jacob_Jordaens

Over oorlogskunst

Lezing in debatvorm

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden veel kunstwerken uit particulier bezit geroofd, gestolen en/of gekocht. Dit gebeurde ook in België. Cultuurjournalist Geert Sels deed gedurende acht jaar intensief archiefonderzoek naar naziroofkunst in België. Op 18 juni gaat hij hierover in debat met dr. Rudi Ekkart en dr. Nils Büttner. Moderator is dr. Bert Demarsin. 

    zondag 18 juni 2023 van 11:00 tot 12:00

Schrijf je in op de nieuwsbrief