Overslaan en naar de inhoud gaan
0622SPEAR_DRIESLUYTEN-2.jpg Dries Luyten

Street artist maakt enorme muurschildering in tuin Rubenshuis

Rubens blijft inspireren. Ook street artist Spear is gefascineerd door de meester. In de tuin van het Rubenshuis maakte hij een muurschildering op een 40 meter lange werfafsluiting. Nog tot 19 juni kon je Spear live aan het werk zien.

Het Rubenshuis vernieuwt en de werkzaamheden zijn al bezig. Het museum maakt van de nood een deugd. Een werfafsluiting in de museumtuin wordt een enorm canvas voor kunstschilder en street artist Spear. Brusselaar Corentin Binard, die als Spear door het leven gaat, schildert een symbolische voorstelling van de vrede. Hij haalt hiervoor de mosterd bij Rubens zelf, die voor Spear als diplomaat een soort vredesbrenger was.

Fascinatie voor het lichaam

Verwijzingen naar oude meesters vind je vaker terug in het werk van Spear. Hij bewondert hun technieken en vertelkracht. En dat geldt zeker ook voor Rubens, wiens fascinatie voor het mannelijke en vrouwelijke lichaam reflecteert in het werk van Spear. In zijn hedendaagse street art zie je het Rubensiaanse spel van kleuren, lijnen en licht. Naast het menselijke lichaam toont de muurschildering ook andere elementen uit Rubens’ werk: saters, engelen, stoffen, wolken, landschappen en beweging.

Ontdek meer over Spear

Corentin Binard, of Spear, is een Brusselse kunstschilder en street artist die inspiratie haalt uit oude kunststromingen. Hij is gefascineerd door oude meesters, hun technieken en de enorme vertelkracht in hun schilderijen. Geïnspireerd door hedendaagse kunstenaars brengt hij deze twee werelden samen in zijn werk.

Hij reisde de wereld rond en realiseerde talloze muurschilderingen in meer dan 20 landen. De schilderijen van Spear zijn altijd doordrenkt van een sociale boodschap. Hij beeldt mensen af als emotionele wezens in een steeds veranderende wereld. Zijn laatste project ‘invisibles’ presenteerde de verhalen van twintig daklozen die hij op straat ontmoette.

Schrijf je in op de nieuwsbrief