Publicaties

Met meer dan honderdduizend publicaties over Rubens en zijn tijdsgenoten blader je door de kunstwereld van de 16de en 17de eeuw. 

Publicaties
𝓲

Omvangrijk

Boeken, kunstenaarsmonografieën, tentoonstellings- en collectiecatalogi, kunsthandel- en veilingcatalogi, artikels, tijdschriften ... De collectie beweegt dag in dag uit. Razend interessant voor specialisten en onderzoekers wereldwijd. Een plek waar je in alle rust op zoek gaat naar antwoorden, en daarbij – door de diversiteit aan titels – ongetwijfeld botst op nieuwe vragen. Voor topics van toen of onderwerpen van nu.

Naast dit omvangrijke aanbod duik je ook in een databank waarin we systematisch titels van hoofdstukken en artikels toevoegen uit de publicaties. Een fijnmazig zoekinstrument waar Rubens grote ogen van zou trekken. En waarbij je zoekt op naam van de kunstenaar, geografisch gebied, historische gebeurtenis of trefwoord.

Kunsthistorische klemtonen

De rode lijn doorheen de publicaties? Kunst uit de Nederlanden. Met een bijzonder podium voor de Vlaamse 16de- en 17de-eeuwse stroming. Bestudeer de Vlaamse meesters én hun voorgangers van heel dichtbij en neem een vliegende start in je onderzoek. Word wijzer uit de Italiaanse Mantegna en Caravaggio, de Duitse school vanaf Dürer of andere Europese scholen. Of ga door noodzakelijke referentiewerken over de geschiedenis van Antwerpen, mythologische en esoterische literatuur of niet-beeldende kunstvormen zoals muziek en theater uit de Vlaamse barok. Het aanbod is breed, zodat jij die naald in de (gestructureerde) hooiberg snel vindt. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en activiteiten van het Rubenshuis? Abonneer je op de nieuwsbrief.
Inschrijven