Overslaan en naar de inhoud gaan
Hantrax speelt in de Kunstkamer van het Rubenshuis Jeroen Broeckx

Schrijf jij samen met Hantrax de theme song voor de Rubenstuin?

Open Call voor artiesten

Ben je een producer of solo-artiest? Benieuwd hoe 16de eeuwse muziek vandaag klinkt? Zin om met Hantrax te experimenteren? Schrijf je dan nu in.

Het Rubenshuis zoekt een producer of solo-artiest die samen met Hantrax muziek uit de 16de en 17de eeuw wil heruitvinden. Je gaat samen met Hantrax aan de slag met samples en melodieën uit Rubens’ tijd. En dit tijdens een residentie in de historische kunstenaarswoning van de meester himself.

Het resultaat? Een anthem als themalied van de Rubenstuin én bijbehorende podcast. Samen met Hantrax stel je dit tijdens een duo-performance voor gedurende het  openingsprogramma van het Rubenshuis.

Hantrax

Hantrax werkt - net als Rubens trouwens - op het snijvlak van de kunsten. Zijn live elektronische optredens staan bekend als kinetisch en hypnotiserend. Hantrax laat zich inspireren door de majestueuze ruimtes en historische ambiance van het Rubenshuis. Experiment, performance, muziek en barok gaan voor Hantrax hand in hand samen.

Wij bieden:

  • Een residentie van één week (8 tot 12 april) in het Rubenshuis. Technische omkadering en ondersteuning is voorzien.
  • Coaching door Hantrax en Studio Palermo en een samenwerking met Hantrax.
  • Een podiumkans in een unieke setting (zomer 2024 - datum in onderling overleg).
  • Jouw track wordt dagelijks honderden keren beluisterd door een groot internationaal publiek. Het Rubenshuis zorgt voor de correcte copyrights en vermeldingen.
  • Vergoeding van 500 euro.

Voorwaarden:

  • Jouw persoonlijke ‘touch’ aan het werk is belangrijk.
  • Je kan je vrijmaken voor de residentie week van 8 tot 12 april en het concert.
  • Inschrijven kan tot en met 29 februari.

Selectie:

De selectie gebeurt via het VI.BE kansenplatform. Het Rubenshuis selecteert, samen met Hantrax, de kandidaten op basis van hun VI.BE profiel en een zelfgemaakte beat.

Logo VI.BE

Schrijf je in op de nieuwsbrief