Overslaan en naar de inhoud gaan
Portret_BertWatteeuw

Bert Watteeuw is nieuwe directeur Rubenshuis en Rubenianum

Bert Watteeuw is de nieuwe directeur van het Rubenshuis en het Rubenianum. In het internationale museumveld is Watteeuw gekend voor zijn innoverend onderzoek over de Vlaamse kunst van de 16de en 17de eeuw. Met het nieuwbouwproject, een nieuw aan te leggen museumtuin, tal van ingrepen in de kunstenaarswoning staat de kersverse directeur, samen met het team, voor een stevige uitdaging.

Momenteel is Bert projectleider van het architecturale masterplan van het Rubenshuis en Rubenianum en realiseert hij, met zin voor vernieuwing en eerbied voor traditie, de ambitieuze toekomstplannen. Over zijn aanstelling zegt Bert het volgende:

“Mogen voortbouwen op eerdere verwezenlijkingen is een hele eer. Werken op deze bijzondere plek is hoe dan ook een privilege, de ambitieuze toekomstplannen tijdens de komende jaren realiseren is dat des te meer. Met volle goesting kijk ik er naar uit om met de uitzonderlijke equipe aan de slag te gaan” 

 

Over Bert Watteeuw

Dr. Bert Watteeuw (1981) studeerde kunstwetenschappen en sociale en culturele antropologie aan de KU Leuven. Na een mandaat als Aspirant van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen startte hij zijn Antwerpse loopbaan in 2011 als onderzoeker bij het Rubenianum. Vanaf 2015 is hij daarnaast werkzaam bij het Rubenshuis en combineert hij wetenschappelijk onderzoek met museaal werk. Sinds 2018 geeft hij als projectcoördinator mee vorm aan het architecturale masterplan voor de site.

Hij publiceerde uitgebreid over de Vlaamse kunst van de zestiende en de zeventiende eeuw en werkte mee aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Zijn bijzondere interesse gaat uit naar de cultuurgeschiedenis van het lichaam, naar archiefonderzoek over Rubens en naar ‘het kleine’ of ‘de andere’ in het werk van de grote Antwerpse meesters. Hij promoveerde met het proefschrift Capita Selecta. Interdisciplinaire perspectieven op de cultuur van het portret in vroegmodern Vlaanderen. Watteeuw is lid van diverse binnen- en buitenlandse vakverenigingen en comités en een gepassioneerd spreker in het internationale museumveld.

Gerelateerd artikel

Schrijf je in op de nieuwsbrief