Workshop met Emiel Redant en de Foodarcheoloog

Workshop met Emiel Redant en de Foodarcheoloog

Evenement - Proeven van Rubens' tuin
  • Wanneer?

    1 september 2024

  • Tijdsstip?

    Van 9:00 – 15:00 uur

  • Waar?

    Hopland 13, 2000 Antwerpen

  • Hoeveel kost het?

    25 euro

Ik wil tickets

Bereid een pasteitje op Rubensiaanse wijze

De keukenmeid van de familie Rubens gebruikte elke dag ingrediënten van eigen kweek om de maaltijden te bereiden. Wat ze zoal klaarmaakte? De Foodarcheoloog en bakker Emiel Redant zochten het uit. Ze vermengden alle smaken uit de eeuwenoude tuin tot een pittige culinaire voorstelling. Met het proeven van een Rubensiaanse pastei als kers op de taart. 

Archeoloog Jeroen Van Vaerenbergh graaft naar de culinaire gewoontes van de mens door de eeuwen heen. Samen met vaklui schotelt hij zijn publiek smaakvolle belevingsconcepten voor. In dit geval met bakker en kok Emiel Redant. De koning van de pâté en croûte toont zich ook een krak in grafische kunst en legt de ontwerpen van zijn pasteien eigenhandig vast op papier. 

Praktisch

Zondag 1 september 2024 om 11, 14 en 16 uur 

  • Workshop 1 van 11 uur tot 12 uur
  • Workshop 2 van 14 uur tot 15 uur
  • Workshop 3 van 16 uur tot 17 uur

 

Prijs: 25 euro/ticket  

Bar open, voor en na de workshop

 

Kun je niet deelnemen aan de workshop? Proef mee van het resultaat én een Rubenscocktail aan de bar! Het eindproduct bevat vlees, noten en melkproducten. Er is helaas geen mogelijkheid om deze aan te passen aan allergieën of eetgewoonten. 

 

Een vraag over onze evenementen? Je vindt het antwoord op je vraag hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en activiteiten van het Rubenshuis? Abonneer je op de nieuwsbrief.
Inschrijven