Overslaan en naar de inhoud gaan

Met de klas naar het museum

Leerlingen en kunst gaan hand in hand. Al helemaal op zo’n bijzondere plek als het Rubenshuis, waar een van de grootste schilders van de wereld woonde. In het hartje van Antwerpen, vlakbij de Meir, staat Rubens’ zijn stadspaleis.

 

Met een aanbod aan activiteiten op maat, maken kinderen en jongeren uit het lager en middelbaar onderwijs op een boeiende manier kennis met kunst.

Praktisch

Bezoek zonder gids

  • Voor een bezoek zonder gids stuur je een mail naar rubenshuis@antwerpen.be. Vermeld in je e-mail: je gewenste datum en aankomstuur van je bezoek en het aantal deelnemers.
  • Na ontvangst van een bevestigingsmail zijn jij en je leerlingen van harte welkom in het museum.

Bezoek met gids

  • Reserveer minstens één week op voorhand.
  • Voor een bezoek met een museumgids reserveer je online via Experience Antwerp.
  • Op het moment van je bezoek meld je 10 minuten voor de start van de rondleiding jezelf aan in het paviljoen voor de ingang van het museum. Er zijn groepslockers beschikbaar achter de balie.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op Cultuurnieuws en blijf op de hoogte van het beste wat het Rubenshuis en deze Antwerpse cultuurhuizen te bieden hebben. Geen paniek, we gaan je mailbox niet spammen. Je ontvangt de scholennieuwsbrief maximum drie keer per jaar.

Schrijf u hier in

Lager onderwijs

Klasbezoek zonder gids

Aan de balie van het museum kan je kiezen uit een gratis aanbod aan rondleidingen of activiteiten voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Antwerp Museum App

De Antwerp Museum App, dat is alle Antwerpse musea in één app. Met deze app kan u rondleidingen volgen in verschillende Antwerpse musea én in de stad.

Secundair onderwijs

Palazzo aan de Schelde

Welkom in het huis van Peter Paul Rubens! Zijn oeuvre inspireert al vierhonderd jaar kunstenaars en kunstliefhebbers wereldwijd. Veel van zijn werk ontstaat in dit huis.

Antwerp Museum App

De Antwerp Museum App, dat is alle Antwerpse musea in één app. Met deze app kan u rondleidingen volgen in verschillende Antwerpse musea én in de stad.

Schrijf je in op de nieuwsbrief