Overslaan en naar de inhoud gaan

Met de klas naar het museum

Schoolkids en kunst, moet kunnen. Al helemaal op zo’n bijzondere plek als het Rubenshuis, waar een van de grootste schilders van de wereld woonde. In het hartje van Antwerpen, vlakbij de Meir, staat Rubens’ zijn stadspaleis. En niet onbelangrijk: voor klassen uit het lager en middelbaar onderwijs is zo’n bezoek gratis.

Met een aanbod aan activiteiten op maat, maken kinderen en jongeren uit het lager en middelbaar onderwijs op een boeiende manier kennis met kunst.

 

Klasbezoeken zijn weer mogelijk

 • Op dinsdagvoormiddag kunnen groepen op bezoek komen met een museumgids, tussen 10 en 13 uur, maximum 15 personen (incl. leerkrachten/begeleiders).
 • Op donderdagvoormiddag kunnen groepen op bezoek komen zonder of met eigen gids, tussen 10 en 13 uur, maximum 15 personen (incl. leerkrachten/begeleiders).
 • Het museum opent dan exclusief voor de gereserveerde klasgroep.

 

Praktisch

 • Reserveer minstens drie weken op voorhand
 • Voor een bezoek met een museumgids contacteert u Experience Antwerp: reserveer online via www.experienceantwerp.be
 • Voor een bezoek zonder of met eigen gids stuurt u een mail naar rubenshuis@antwerpen.be. Vermeld in uw e-mail: gewenste datum en uur van bezoek en aantal deelnemers.
  • Na ontvangst van een bevestigingsmail zijn u en uw leerlingen van harte welkom in het museum.
  • Op het moment van uw bezoek meldt u zich 10 minuten voor de start van de rondleiding aan in het paviljoen voor de ingang van het museum. Er zijn groepslockers beschikbaar achter de balie.
  • Aan de balie van het museum kan u kiezen uit een gratis aanbod aan rondleidingen of activiteiten voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op Cultuurnieuws en blijf op de hoogte van het beste wat het Rubenshuis en deze Antwerpse cultuurhuizen te bieden hebben. Geen paniek, we gaan uw mailbox niet spammen. U ontvangt de scholennieuwsbrief maximum drie keer per jaar.

Schrijf u hier in

 

 

Lager onderwijs

Antwerp Museum App

De Antwerp Museum App, dat is alle Antwerpse musea in één app. Met deze app kan u rondleidingen volgen in verschillende Antwerpse musea én in de stad.

Secundair onderwijs

Palazzo aan de Schelde

Welkom in het huis van Peter Paul Rubens! Zijn oeuvre inspireert al vierhonderd jaar kunstenaars en kunstliefhebbers wereldwijd. Veel van zijn werk ontstaat in dit huis.

Antwerp Museum App

De Antwerp Museum App, dat is alle Antwerpse musea in één app. Met deze app kan u rondleidingen volgen in verschillende Antwerpse musea én in de stad.

Schrijf je in op de nieuwsbrief