Overslaan en naar de inhoud gaan

Word Schenker

Uw gift, schenking of nalatenschap maakt een belangrijk verschil om de missie van het Rubenshuis te helpen verwezenlijken. Uw gift, schenking of legaat levert een bijdrage aan conservatie, restauratie, wetenschappelijk onderzoek, aankopen, presentatie of tentoonstellingen, waarvoor het museumbudget niet toereikend is.

Als u iets geeft aan het Rubenshuis, blijft u iets betekenen. Met uw schenking maakt u deel uit van ons verhaal.

Er zijn allerlei mogelijkheden om te geven. Dat hangt uiteraard af van uw persoonlijke situatie.

 

Hoe schenkt u?

Via een gift

De steun van talrijke genereuze particulieren speelt een fundamentele rol in onze museumwerking. U kan het museum steunen met een financiële gift. Dat kan eenvoudig met een traditionele bankoverschrijving naar AG/Erfgoed IBAN BE42 4097 5857 0154 BIC KREDBEBB met vermelding ‘gift Rubenshuis’.

Giften aan een erkend doel worden afgetrokken van uw inkomsten waarover u belasting moet betalen. U krijgt het jaar nadien een fiscaal attest. Van uw gift krijgt u bijna de helft terug van de fiscus.

Via een object

Overweegt u een schenking van een object aan het Rubenshuis? Bent u in het bezit van een kunstobject dat waardevol kan zijn voor de collectie van het Rubenshuis? Wilt u dit aan het Rubenshuis aanbieden? Dan kunt u contact met ons opnemen via rubenshuis@antwerpen.be.

Het collectie-overleg in het museumteam van het Rubenshuis bekijkt dan graag of het kunstobject voldoet aan de criteria.

Via een nalatenschap

Een legaat (een bepaald bedrag, een roerend of onroerend goed uit uw nalatenschap) nalaten aan het Rubenshuis kost u niets vandaag, maar zal extreem waardevol zijn voor het Rubenshuis in de toekomst.

Interessant is ook de techniek van het duo-legaat: u laat een som of een bepaald goed na aan uw wettelijke erfgenaam en een andere som of goed aan een (erf)goed doel. Het erfgoeddoel betaalt dan zowel de eigen successierechten als deze van uw wettelijke erfgenaam. Zo houdt uw wettelijke erfgenaam er netto meer aan over. Lees meer op www.testament.be.

Als u beslist om via testament een legaat na te laten aan het Rubenshuis, raden wij u aan om dit eerst te bespreken met uw notaris (lees meer www.notaris.be). Daarnaast staat het u vrij om ook ons in vertrouwen te betrekken bij uw toekomstige plannen. Deze informatie behandelen wij uiteraard uiterst vertrouwelijk in alle discretie en verbindt u op geen enkele manier met ons. Wel bedanken wij u persoonlijk alvast oprecht, mocht u ons uw intentie willen meedelen.

U kunt contact met ons opnemen via rubenshuis@antwerpen.be.

Ga naar

Schrijf je in op de nieuwsbrief