Overslaan en naar de inhoud gaan

Collectie Rubenshuis online

Raadpleeg hier de volledige collectie van het Rubenshuis. Ook kunstvoorwerpen die niet in het museum te zien zijn, kan u hier bekijken.

Museumcollectie

De collectie van het Rubenshuis omvat meer dan 2500 objecten: schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, munten, penningen, wandtapijten en eigentijdse gebruiksvoorwerpen. Tot de collectie horen ook enkele belangrijke brieven en officiële aktes over het huis, Rubens’ privéleven en zijn activiteiten als humanist en diplomaat.

Het bekendste werk uit de verzameling is ongetwijfeld het Zelfportret (RH.S.180) van Rubens, een van de vier individuele zelfportretten die van de meester bewaard zijn gebleven. Momenteel staan er zeven werken op de topstukkenlijst van de Vlaamse Gemeenschap.

Bruiklenen

Naast de eigen collectie draagt het Rubenshuis momenteel zorg voor tachtig inkomende bruiklenen, uit binnen-en buitenlandse particuliere verzamelingen of musea. Deze bruiklenen worden tijdelijk of permanent in het museum gepresenteerd en zorgen ervoor dat de collectie kan verrijkt worden met internationale topwerken.

 

Work in progress

De digitale ontsluiting van deze collectie is work in progress.

Hebt u vragen, opmerkingen, aanvullingen of suggesties over onze online collectie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via rubenshuis@antwerpen.be of 03 201 15 77.

Schrijf je in op de nieuwsbrief