Overslaan en naar de inhoud gaan
Een nieuw onthaal

Timing en kostprijs

Stad Antwerpen en Toerisme Vlaanderen zetten samen hun schouders onder het masterplan Rubenshuis. De opening van de nieuwbouw op Hopland is gepland in het voorjaar van 2024. Het vernieuwde Rubenshuis opent in 2027.

Terug naar overzicht

 

Timing

  • Voorjaar 2022 – januari 2024: werken nieuwbouw Hopland
  • Najaar 2022: werken aanleg van middenpartij tuin
  • 9 januari 2023: start renovatie Rubenshuis
  • Voorjaar 2024: opening nieuwbouw op Hopland
  • 2027: opening vernieuwde Rubenshuis

Het Rubenshuis is nog te bezoeken tot en met 8 januari 2023. Ontdek hier wat de werken op Hopland voor uw bezoek aan het museum betekenen.
 

De kostprijs

Een belangrijke hefboom voor de ontwikkeling van het masterplan is een subsidie van Toerisme Vlaanderen van net geen 3 miljoen euro. Deze subsidie is de inleg van een totaalvisie op de kunstenaarswoning en omgeving die in nauw overleg met het Agentschap Onroerend Erfgoed is opgemaakt.

Stad Antwerpen zet haar schouders onder dit geïntegreerd plan met een genereuze investering. Zo vloeit er 24,5 miljoen euro naar de uitvoering van de nieuwbouw aan Hopland 13, de herinrichting van de museumtuin, het omdraaien van de museumrouting en de restauratie van de kunstenaarswoning.

Lees meer over...

Homepage_NL.jpg

Het Rubenshuis vernieuwt

De meester wordt even bouwmeester

Het Rubenshuis bouwt aan de toekomst en vernieuwt. Ontdek hier alles over de werken aan het Rubenshuis.

Een gesprek met architect Paul Robbrecht

Robbrecht en Daem architecten

Wij spraken met Paul Robbrecht van Robbrecht en Daem architecten over zijn fascinatie voor Rubens en hoe hij door de meester geïnspireerd is in het concept voor het nieuwe onthaalgebouw.

Schrijf je in op de nieuwsbrief