Overslaan en naar de inhoud gaan
Rubens

Over Rubens

Hij kon alles en hij wist alles. Hij was een briljant en veelzijdig kunstenaar, leidde een groot atelier, sprak zijn talen, verzamelde kunst, ontwierp zijn eigen huis, reisde als diplomaat door Europa en was geïnteresseerd in wetenschap. Rubens was een alleskunner.

Rubens

Zijn leven

Waarschijnlijk kon niemand bij de geboorte van Peter Paul Rubens in de 16e eeuw voorspellen dat zijn naam zou doorklinken tot in de 21ste eeuw.

De wandeling in de tuin

De familieman

Ondanks zijn drukke bezigheden is Rubens ook een echte family man. Met intense momenten van geluk en droefheid.

De kruisafneming

De kunstenaar

Rubens, de artistieke duizendpoot en de meest gezochte schilder van Europa. Hij maakt bijbelse en mythologische voorstellingen, intieme landschappen, jachtstukken en portretten, maar ook ontwerpen voor beelden, titelpagina's en wandtapijten.

Beeldenmuseum

De verzamelaar

Rubens heeft niet alleen een neus voor kwaliteit. Hij is ook een uitstekende zakenman. En die combinatie komt hem goed van pas. Zijn kunstverzameling is de grootste van Antwerpen. En vooraanstaande personen uit heel Europa willen zijn collectie zien.

Detail uit de Kunstkamer van Cornelis van der Geest

De celebrity

Rubens is een wereldster en ontvangt in zijn huis koningen en prinsessen, staatsmannen en diplomaten. Bij hem komen de aartshertogen Albrecht en Isabella op bezoek, maar ook Maria de' Medici, de hertog van Buckingham en de Spaanse kardinaal-infant.

Rubens

Zijn persoonlijkheid

Over zijn persoonlijkheid weten we niet veel. Maar zijn tijdgenoten omschrijven Rubens als uiterst charmant, innemend en met voortreffelijke omgangsvormen.

Het atelier

In het Rubenshuis leidt Rubens zijn eigen atelier. Het is het grootste van Europa. En dat is nodig. Want de vraag naar zijn werk is bijzonder groot.

Schrijf je in op de nieuwsbrief