Skip to main content

Met de klas naar het museum

Schoolkids en kunst, moet kunnen. Al helemaal op zo’n bijzondere plek als het Rubenshuis, waar een van de grootste schilders van de wereld woonde. In het hartje van Antwerpen, vlakbij de Meir, staat Rubens’ zijn stadspaleis. En niet onbelangrijk: voor klassen uit het lager en middelbaar onderwijs is zo’n bezoek gratis.

Met een aanbod aan activiteiten op maat, maken kinderen en jongeren uit het lager en middelbaar onderwijs op een boeiende manier kennis met kunst.

 

Museumbezoek zonder gids

  • Reserveer minstens 3 weken op voorhand uw bezoek.
  • Geef het aantal deelnemers plus de datum en het uur van uw bezoek door via rubenshuis@antwerpen.be.
  • Vermeld het aantal bezoekers (maximum 15 bezoekers per groep) en de dag en het uur dat u het museum wilt bezoeken.

Na ontvangst van een bevestigingsmail zijn u en uw leerlingen van harte welkom in het museum. Op het moment van uw bezoek meldt u zich aan in het paviljoen voor de ingang van het museum. Er zijn groepslockers beschikbaar achter de balie.

Aan de balie van het museum kan u kiezen uit een gratis aanbod aan rondleidingen of activiteiten voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

 

Museumbezoek met gids

U vindt in het Rubenshuis een groot aanbod aan rondleidingen op maat van verschillende opleidingsniveaus en studiejaren. De rondleidingen sluiten aan bij de ontwikkelingsdoelen en eindtermen.

U vindt het aanbod hieronder.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op de nieuwsbrief voor scholen en blijf op de hoogte van nieuw aanbod om met de klas naar het museum te gaan.

Schrijf je in op de nieuwsbrief