Overslaan en naar de inhoud gaan
Mensen in het museum

Als groep naar het museum

U maakt deel uit van een groep of een vereniging van mensen met een hart voor Rubens. Dan hebben wij voor u de perfecte uitstap.

Als groep of klas heeft u de keuze uit verschillende rondleidingen, waarvan sommige met een verrassende insteek. Dat kunnen geleide bezoeken zijn in het museum of door Rubens geïnspireerde stadswandelingen. Ook een bezoek met een groep maar zonder gids is perfect mogelijk.

 

Groepsbezoeken zijn weer mogelijk

  • Op dinsdagvoormiddag kunnen groepen op bezoek komen met een museumgids, tussen 10 en 13 uur, maximum 15 personen (incl. begeleiders).
  • Op donderdagvoormiddag kunnen groepen op bezoek komen zonder of met eigen gids, tussen 10 en 13 uur, maximum 15 personen (incl. begeleiders).
  • Het museum opent dan exclusief voor groepen.

 

Praktisch

  • Reserveer minstens drie weken op voorhand
  • Voor een bezoek met een museumgids contacteer je Experience Antwerp: reserveer online via www.experienceantwerp.be
  • Voor een bezoek zonder of met eigen gids stuur je een mail naar rubenshuis@antwerpen.be. Vermeld in uw e-mail: gewenste datum en uur van bezoek en aantal deelnemers.

! Groepen vanaf 12 personen hebben recht op reductietarief. Brengt u een bezoek aan het museum met gids? Ga dan als volgt te werk:

  • Boek enkel uw gids via Experience Antwerp
  • Nadat de gids geboekt is, stuurt u een mail naar rubenshuis@antwerpen.be. Vermeld in uw e-mail: datum en uur, vastgelegde gids en aantal deelnemers. U betaalt de toegang van de groep op de dag van uw bezoek aan de balie van het museum.

Groepen vanaf 12 personen zonder gids krijgen altijd het reductietarief.

Op het moment van uw bezoek meldt u zich 10 minuten voor de start van de rondleiding aan in het paviljoen voor de ingang van het museum.

 

Aanbod voor groepen

Palazzo aan de Schelde

Welkom in het huis van Peter Paul Rubens! Zijn oeuvre inspireert al vierhonderd jaar kunstenaars en kunstliefhebbers wereldwijd. Veel van zijn werk ontstaat in dit huis.

Barokstad der Nederlanden

Zin in een stevige stadwandeling met de nodige ‘body’? Peter Paul Rubens, Anthony Van Dyck en Jacob Jordaens, de drie 'prinsen' van de Antwerpse barok, tonen u met gepaste trots enkele barokke architectonische hoogstandjes in hun stad.

Met Rubens op stap

Op wandel door de stad van Rubens begint in de buurt van de Schelde, al eeuwenlang de levensader van Antwerpen.

Schrijf je in op de nieuwsbrief