Overslaan en naar de inhoud gaan

Praktische tips bij de wandelingen

Met onze praktische tips komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Ze besparen u tijd en geld. Neem ze zeker even door vooraleer u aan een wandeling begint.

Van hier naar daar

Antwerpen heeft een uitgebreid netwerk aan bussen en trams. Die laatste rijden zowel boven de grond als door de premetro. Om helemaal vrij te zijn en de stad optimaal te beleven kan u ervoor kiezen te wandelen, of u neemt een velo. Een velo is een fiets van de stad die u mag gebruiken om van plek A naar B te geraken en die u dan, op uw bestemming aangekomen, eenvoudig weer terugzet. Er zijn velostations in de stad en op Linkeroever. U mag een ontleende fiets een half uur gebruiken. Alle info vindt u op www.velo-antwerpen.be.

 

Een voor een of door elkaar

Het Rubenshuis heeft met plezier drie Rubensroutes voor u uitgestippeld. Uiteraard bent u vrij om te combineren en om te wisselen naar hartenlust. Blijft u bijvoorbeeld liever in het centrum, wissel dan Park Spoor Noord in voor het Rockoxhuis. Bent u benieuwd naar het groen in de stad? Bezoek dan een museum minder en kies resoluut voor het Middelheimmuseum.

 

Besparen doe je zo

Alles bezoeken, lekker lunchen en toch besparen? Dat kan met de Antwerp City Card. Deze kaart geeft u toegang tot verschillende kerken en veel van de musea van onze Rubensroutes. Bovendien krijgt u kortingen bij veel eetgelegenheden en in enkele shops én maakt u gratis gebruik van het openbaar vervoer. De kaart bestaat zoals onze routes voor 24, 48 of 72 uur en dat vanaf het moment dat u ze voor de eerste keer gebruikt.

U kan de Antwerp city card kopen aan de Infobalie van de stad, Grote Markt 13. Ontdek hier welke musea in de prijs inbegrepen zijn

Een aanrader is ook www.lastminuteticketshop.be. Hier worden op vrijdag en zaterdag vanaf 9 uur ‘s ochtends tickets aangeboden voor allerlei shows en optredens in Antwerpen dezelfde avond, met een korting van 50%.

Schrijf je in op de nieuwsbrief