Aller au contenu principal
Een nieuw onthaal

Timing en kostprijs

Stad Antwerpen en Toerisme Vlaanderen zetten samen hun schouders onder het masterplan Rubenshuis. De werken starten dit najaar, de opening van het vernieuwde Rubenshuis is gepland in 2024.

Terug naar overzicht

 

Timing

  • Winter 2021: werken tuin fase 1
  • Januari 2022 – januari 2024: werken nieuwbouw Hopland
  • Midden 2022 – december 2023: werken Rubenshuis
  • Najaar 2023 – voorjaar 2024: werken tuin fase 2
  • 2024: inrichten nieuwbouw Hopland en Rubenshuis
  • In de loop van 2024: opening vernieuwde Rubenshuis

 

De kostprijs

Een belangrijke hefboom voor de ontwikkeling van het masterplan is een subsidie van Toerisme Vlaanderen van net geen 3 miljoen euro. Deze subsidie is de inleg van een totaalvisie op de kunstenaarswoning en omgeving die in nauw overleg met het Agentschap Onroerend Erfgoed is opgemaakt.

Stad Antwerpen zet haar schouders onder dit geïntegreerd plan met een genereuze investering. Zo vloeit er nog deze beleidsperiode 17 miljoen euro naar de uitvoering van de nieuwbouw aan Hopland 13, de herinrichting van de museumtuin, het omdraaien van de museumrouting en het wegwerken van een aantal pijnpunten in de kunstenaarswoning.

Lees meer over...

La Maison Rubens, prête pour l’avenir

Un masterplan pour le maître

La Ville d’Anvers a pris la décision, grâce à un généreux investissement de Toerisme Vlaanderen, d’élaborer un masterplan pour le site de la Maison Rubens. Le plan veut améliorer les infrastructures et redonner au site la cohérence d’un lieu de vie et de travail du 17e siècle. Avec autant d’imagination que le maître, pour que le site est solidement ancré dans le 21e siècle et prête pour l’avenir.

Une conversation avec architecte Paul Robbrecht

Robbrecht et Daem architectes

Nous avons parlé avec Paul Robbrecht du Robbrecht en Daem architectes de sa fascination pour Rubens et comment le maître l’a inspiré dans la création du plan pour un nouveau bâtiment d’acceuil.