Direkt zum Inhalt
Een nieuw onthaal

Timing en kostprijs

Stad Antwerpen en Toerisme Vlaanderen zetten samen hun schouders onder het masterplan Rubenshuis. De werken starten dit najaar, de opening van het vernieuwde Rubenshuis is gepland in 2024.

Terug naar overzicht

 

Timing

  • Winter 2021: werken tuin fase 1
  • Januari 2022 – januari 2024: werken nieuwbouw Hopland
  • Midden 2022 – december 2023: werken Rubenshuis
  • Najaar 2023 – voorjaar 2024: werken tuin fase 2
  • 2024: inrichten nieuwbouw Hopland en Rubenshuis
  • In de loop van 2024: opening vernieuwde Rubenshuis

 

De kostprijs

Een belangrijke hefboom voor de ontwikkeling van het masterplan is een subsidie van Toerisme Vlaanderen van net geen 3 miljoen euro. Deze subsidie is de inleg van een totaalvisie op de kunstenaarswoning en omgeving die in nauw overleg met het Agentschap Onroerend Erfgoed is opgemaakt.

Stad Antwerpen zet haar schouders onder dit geïntegreerd plan met een genereuze investering. Zo vloeit er nog deze beleidsperiode 17 miljoen euro naar de uitvoering van de nieuwbouw aan Hopland 13, de herinrichting van de museumtuin, het omdraaien van de museumrouting en het wegwerken van een aantal pijnpunten in de kunstenaarswoning.

Lees meer over...

Das Rubenshaus, bereit für die Zukunft

Ein Masterplan für den Meister

Die Stadt Antwerpen hat, dank großzügiger Investitionen von Tourismus Flandern, beschlossen einen Masterplan für das Rubenshaus aufzustellen. Der Plan will die Infrastruktur verbesseren und das Rubenshaus wieder den lebendigen und inspirierenden Zusammenhang des 17. Jahrhunderts verleihen. Mit ebenso großem Innovationsgeist wie Rubens, damit die Stätte im 21. Jahrhundert verwurzelt ist und bereit ist für die Zukunft.

Ein Gespräch mit dem Architekten Paul Robbrecht

Robbrecht und Daem Architekten

Wir sprachen mit Paul Robbrecht von Robbrecht en Daem architecten über seine Faszination für Rubens und wie er für das Konzept des neuen Empfangsgebäudes von dem Meister inspiriert worden ist.